Yes Art Gallery

opgelet: deze website volledig bezichtigen

kan enkel met de Adobe Flash Player

Nataly Goubet


Goubet schildert en schrijft, krast, noteert op hetzelfde ogenblik, verglijdt in grafiek en picturaliteit, wankelend op de grens van graffiti en calligrafie. De werken van Goubet bruisen vooral van vitaliteit en energie, toetsen verf die het doek aftasten in verschillende richtingen en geen referenties zoeken naar een verhaal. Het picturale primeert en levert vooral een wereld op van kleur en expansieve kracht. De schilderijen stralen een impulsieve kracht uit die alleen door het gestuele van de schilder bepaald wordt. Kleur en verf gaan hun eigen gang, alleen diepte en luminositeit spelen een rol en hiervoor zijn alle middelen goed. Basquiat hangt in de lucht bij het zien van dit werk, maar Basquiat vertelt terwijl Goubet schildert. Het maakt abstractie tot iets boeiends dat alleen de kijker kan verontrusten, hem aanzetten tot verbeelden, doen kijken,... Referenties hoef je hier niet te zoeken, die vindt je louter in het schilderen zelf en het vormelijke binnen het kader. Buiten een woord misschien dat af en toe een link legt. Een doek is geen boek dat moet gelezen worden.

QUI PARLE D’ABSTRACTION?

Marquée dès l’enfance par la violence des couleurs sans transition de Van Gogh,

elle s’est nourrie entre autre de la virtuosité des encres de Tiepolo, du dessin de Picasso, des masses tendues aux couleurs vibrantes de De Stael, des traces brutes de Tapiès ou de Twombly.

Soulignée d’un graphisme lettré, gestuelle, tout en aplats de couleurs et en griffures, la peinture de Nataly Goubet porte son sujet. Un vécu.

Dans son travail, le geste est prémédité mais libre de hasard.

Ses compositions où le blanc est habité oscillent entre chaos et équilibre.

Face à cette peinture, soyez voyeur!

Laissez à votre regard le temps de déshabiller ces toiles.

JF Blanc

Who talks of abstraction?

From childhood, marked by the sheer violence of Van-Gogh’s colours she was fed, among others, by Tiepolo’s virtuoso inks, by Picasso’s drawings, by the vibrant and strained colour masses of De-Stael, by the raw traces of Tapiès or Twombly.

Nervous graphics, gestures, scratched plain colours, the paint of Nataly Goubet bear its own subject; its own living

In her work, the gesture is premeditated but also given a chance to hazard

Her work is deliberate yet adventurous and her compositions that colonise white surfaces vacillate between order and chaos.

Facing these paintings; be a voyeur!

Give your eyes time to undress them.

J-F Blanc

Yes Art Gallery website by Faromedia